Проф. Рачев: Лятото у нас продължава, а студът и снегът нахлуват в този ден!

Проф. Рачев: Лятото у нас продължава, а студът и снегът нахлуват в този ден!

„Сняг на Мусала ще има, но тази седмица лятото си продължава. До следващия вторник ни чака топло време, особено събота и неделя.

Тогава ще паднат температурите с 5 до 8 градуса, ще влезем в  нормалното време“, това каза проф. Георги Рачев в сутрешния блок на bTV.

„Уикендът ще бъде топъл в цяла България. Перфектно време. 21-22 градуса морска вода, така че половината мъже могат да се къпят на морето.

Във Варна ще надхвърли 24 градуса. На морето по това време на годината винаги е топло.

В петък ще си говорим за следващата седмица и този вторник, за който всички говорят, че нахлува есента с пълна сила. Аз не вярвам това да се случи, но все пак ще видим картите и ще коментираме“, подчерта той и допълни:

„До следващия вторник времето ще е топло. Продължава да бъде топло в цяла Европа.

Студ ще бъде евентуално следващия вторник, но това не означава да правим снежни човеци или да ходим ушанки. Температурите ща паднат с до 8 градуса и ще влязат в нормата. Даже може да остана наднормално топло време“.

„Тази сутрин температурата в София достигна 15 градуса. Даже моята кола показваше 16 градуса. Ще се вдигнат температурите.

За днес има някакви страховити неща като сняг. Сняг ще има на Мусала, а иначе тази седмица октомврийското лято си продължава с пълна сила.

В София в средата на есента температурата ще е 24-25 градуса. Сандалът може и с малко по-дебело чорапче, по-вълненко. В Хасково от четвъртък ще бъде хубаво времето с много слънце. Лятото си продължава“, уточни климатологът.

Той прогнозира, че в Русе и Плевен в събота и неделя температурите ще достигнат до 28 градуса.