Защитата на трети март като национален празник, минава през национален референдум

Защитата на трети март като национален празник, минава през национален референдум

“Ние твърдо се обявяваме против подмяната на историята ни и затова днес сме тук заедно с Мая Манолова и Румен Петков, за да подкрепим Инициативния комитет за провеждане на Референдум“. Това заяви на площад „Кракра“ водачът на листата за общински съветници от коалиция “ЛЕВИЦАТА!“ в Перник- Петър Първанов. „Най-важното е  хората да разберат и  да се включат в подписката, защото, както е тръгнало, днес искаме да сменим националния празник, утре може да се смени и името на България. Надявам се този път управляващите да послушат хората, да организираме този референдум, защото много от референдумите,  за които се събираха подписи, така и не се стигна до тяхното провеждане“, подчерта Петър Първанов.

Той напомни, че инициативата е надпартийна. Мая Манолова добави, че на първо четене са гласувани промените в Конституцията, които включват и промяната на националния празник. Според Манолова  част от управляващите са дали видимо заден ход. Нищо обаче не гарантира, че утре през Кодекса на труда, където е записан националния празник няма да бъде променен с гласуването на 70 продажни депутати, добави Мая Манолова.

„Затова решението за защита на трети март като национален празник минава през национален референдум, за да сме спокойни, че никой друг самозабравил се политик, който вместо да служи на народа, служи на чиновниците в чужди посолства, няма да реши да си прави гавра с българската история“, допълни още Петър Първанов. Той призова перничани да подкрепят с подписа си 3-ти март като национален празник. Подписката продължава и в останалите общини.