Енергетици и миньори от цялата страна излизат на протест днес,  подкрепят работниците от „Марица изток“

Енергетици и миньори от цялата страна излизат на протест днес,  подкрепят работниците от „Марица изток“

Енергетици и миньори от въглищни централи, газови топлофикации и въгледобивни мини в цялата страната ще се присъединят към националния протест на работниците от „Марица изток „.

Днес, четвъртък 12 октомври, в 18 часа се очаква служителите от топлоцентрали във Враца, Перник,  Русе, Плевен, Бобов дол, Бургас, Сливен, Гълъбово, Димитровград да излязат пред предприятията си в знак на солидарност със своите колеги.

„В четвъртък,  в 18 часа, пернишките миньори и енергетици ще излезем на символичен протест пред ТЕЦ “Република“ , с което ще се присъединим към националния протест на енергетиците и ще подкрепим колегите ни от „Марица Изток““, поясни изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ инж. Чавдар Стойнев.

Целта на националния протест е запазването на бъдещето и независимостта на българската енергетика, а не само на работни места на енергетиците и миньорите.

Протестиращите от „Марица Изток” настояват вече внесените в Европейската комисия териториални планове за  справедлив преход да бъдат изтеглени и преработени.