МБАЛ „Р. Ангелова“ подписа тригодишен договор с РЗОК- Перник

МБАЛ „Р. Ангелова“ подписа тригодишен договор с РЗОК- Перник

МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник подписа договора с РЗОК-Перник, който е за периода  2023-2025 г. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

На въпроса- ще настъпят ли някакви положителни промени за здравното заведение от този договор, д-р Митов отговори:“ В този договор има увеличаване на пътеките, по които работим, тъй като здравното заведение отговаря на изискванията за тях, свързани със специализирана апаратура и лекари-специалисти. Що се отнася да субсидирането на болницата, което очакваме да се случи, на базата на приетото постановление от Министерски съвет за всичките 28 областни болници, все още не се знае как точно ще бъдат разпределени гласуваните средства. Но ние ги очакваме с нетърпение, с оглед увеличаващите се разходи с настъпването на есенно-зимния сезон“.

Директорът на пернишката болница поясни още, че от приетите 14 катастрофирали край Брезник мигранти, 12 вече са изписани. На лечение в болницата са останали само двама. Според д-р Митов няма никаква опасност за живота им.