Коалиция “ЛЕВИЦАТА!“ пуска жалба до Административен съд за 4-те кметства в община Перник

Коалиция “ЛЕВИЦАТА!“ пуска жалба до Административен съд за 4-те кметства в община Перник

Коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ внася жалба в Административния съд в Перник и се надява съдът да вземе правилното решение и в кварталите „Изток“, „Бела вода“, „Църква“ и „Калкас“ да се проведат избори за кмет.

 Жалбата, която от коалиция „ЛЕВИЦАТА“ внесоха в ОИК до ЦИК,  не бе уважена. Затова коалицията се обърна към съда, за да реши казуса и да позволи на жителите на тези квартали да упражнят правото си на глас.

„ Кметът е обективно необходим на хората. И когато е пряко избираем, той е по-отговорен. Защото рано или късно идва време да се отчита пред избирателите си и евентуално да иска да бъде отново избран. Хората искат да имат кмет, да имат администрация, която да е близо до тях, която да е на пулса на проблемите им.

Много е лесно да се разруши нещо, което е доказало, че работи успешно. В България, обаче, това няма значение. Свикнали сме, в повечето случаи да изпълняваме заповеди, без да мислим за последиците“, заяви водачът на листата ва общински съветници от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“

„Недоумявам защо трябва да се унищожава административна единица, която е доказала ползата от своето съществуване?. Защо им го отнемат? Ясно е как стоят нещата стоят нещата и със съдебната система. Когато властта се разпореди, съдът изпълнява. Надявам се Административният съд в Перник обективно да прецени ситуацията и да се произнесе в полза на гражданите“, заяви още Петър Първанов- водач на листата за общински съветници от коалиция „ЛЕВИЦАТА!“ с бюлетина №28.