Възпитаниците на пернишкото ОУ „Св. Ив. Рилски“ ще носят униформа

Възпитаниците на пернишкото ОУ „Св. Ив. Рилски“ ще носят униформа

Учениците на ОУ „СВ. Иван Рилски“ ще носят своята униформа в учебните и в празничните дни. Училищната униформа създава чувство на гордост и на принадлежност и е част от символите на всички престижни училища, съобщават от учебното заведение.

Това разбиране бе в основата на инициативата на Обществения съвет на училището, представена на училищното ръководство и на педагозите.

На свое заседание Педагогическият съвет взе решение да подкрепи инициативата и да подпомогне осъществяването на комуникационна кампания, чрез която инициативата да бъде сведена до знанието на родителите и да бъде взето мнението им относно въвеждането на задължителна униформа от началото на втори учебен срок.

Комуникационната кампания бе осъществена по време на септемврийските родителски срещи. Представянето на елементите на ежедневната и на празничната униформа бе направено от представители на Обществения съвет на училището. Родителите имаха възможност да видят моделите, с които бяха облечени ученици-доброволци, да зададат своите въпроси, да направят предложения и да изразят мнение.

Всички мнения на родители бяха надлежно събрани и обработени. Резултатът категорично потвърждава навременността на идеята и нуждата от нейното осъществяване.

„Наистина съм развълнувана и въодушевена от инициативността на родителите ни! „– сподели директорът на училището  Цветана  Пиралкова.

По думите й родителите са дали идеята, организирали са пазарно проучване, обсъдили са задължителните елементи на ежедневната и на празничната униформа и са отделили от времето си, за да влязат и да разговарят с родителите от всяка паралелка на училището.

„Приеха похвали, поеха критики и извървяха пътя от раждането до приемането на тази толкова важна инициатива. Смятам, че това е и чудесен завършек на разнообразните дейности, с които отбелязваме забележителния 120-годишен юбилей на училището ни!“- каза още Пиралкова.