Слави Трифонов се нанесе в луксозния си 5-етажен палат в Бояна, който е оборудван със супер екстри

Слави Трифонов се нанесе в луксозния си 5-етажен палат в Бояна, който е оборудван със супер екстри

Слави Трифонов окончателно се е нанесъл в новото си имение в тузарския квартал „Бояна“, а къщата му, до която се стига по частен път, пазен от охранители, се намира в непосредствена близост до Киноцентъра.

Пететажната сграда е изградена по индивидуален проект, а съседи на Дългия са все богаташи от родния политически и икономически елит. По груби оценки имотът струва около 7 милиона лева.

Сред екстрите й са външен басейн с автоматично ролетно покривало, барбекю зона, частен фитнес, СПА-отделение със сауна и парна баня, японска градина и винарна. Къщата има и асансьор, а обзавеждането й е основно от Италия и Франция. Трифонов чакал повече от година за поръчковите мебели, пише „Уикенд“.

Любопитна подробност е, че пететажната къща бе вписана от Слави Трифонов в последната му имотна декларация, попълнена от него в качеството му на политически лидер. Според данни от Имотния регистър, Трифонов е придобил имота през далечната 2014 г. и е инвестирал 1 623 000 лева за строежа, но не с цел да живее в него, а да го продаде с добра печалба.

През 2016 г., когато къщата била завършена, той я пуснал за продажба на цена от 3,6 милиона, но не се намерил купувач. Палатът е със застроена площ от 1199 кв.м., а подобни имоти в Бояна в момента вървят между 3000 и 4000 евро на квадрат. Дворът е около 2 дка.

Близки до шоумена твърдят, че Трифонов решил да се премести тук преди година, тъй като не бил особено доволен от презастрояването на комплекса „Делта хил“ в пернишкото село Кладница. Къщата му там все още е на негово име и не е обявена за продажба, пише още изданието./show.blitz.bg