От днес се възстановяват реверсивното движение в района на „Княжево“

От днес се възстановяват реверсивното движение в района на „Княжево“

От  днес се възстановява реверсивното движение на първокласния път I-1 София – Перник в района на кв. „Княжево“. За облекчаване на трафика всеки работен ден от 6 до 10 часа ще се обособяват две ленти в посока София в участъка от местността „Черния кос“ до Александров мост /от км 276+040 до км 277+610/.

В отсечката при Владая /от км 278+567 до км 281+800/ реверсивното движение се предвижда да бъде възстановено в края на октомври, когато се очаква да завърши укрепването на свлачището при 281-ви км на пътя София – Перник. То е част от проект „Превенция и противодействие на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа“ – Фаза 2, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство в района на Владая, но ремонтните дейности са необходими и неотложни, за да се осигури безопасността на движението. Апелът към водачите е да карат внимателно, да спазват стриктно пътната сигнализация и въведените ограничения на скоростта.

Алтернативният маршрут на път I-1 София – Перник е по АМ „Струма“ и третокласния път III-1801 Суходол – Мало Бучино – Голямо Бучино.

Припомняме, че реверсивното движение в двата участъка от пътя София – Перник бе временно преустановено през месец май, заради започналите ремонтни дейности в два участъка от трасето на малко разстояние едно от друго – укрепването на свлачището и ремонт на трамвайния релсов път по бул. „Цар Борис III“ в кв. „Княжево“, изпълняван от Столична община.