Трима кандидати за кметове и 35 за общински съветници се състезават в Трън

Трима кандидати за кметове и 35 за общински съветници се състезават в Трън

Трима кандидати за кметове ще се състезават на местните избори на 29 октомври за кметското място в община Трън. Това са: Цветислава Цветкова- ПП ГЕРБ, Мартин Томов-ПП Има такъв народ и Тако Савов- Възраждане.

По- сериозна се очертава да е надпреварата за местния законодателен орган на пограничната община. Пет са регистрираните листи за общински съветници в Общинската избирателна комисия в Трън. Общият брой на кандидатите за общински съветници е 35. Най-малък е броят на кандидатите от листата на Възраждане- само двама, като водачът е и кандидат за кмет.

За сега предизборната кампания все още върви спокойно, без напрежение и компромати. „Дано кандидатите да запазят добрия тон до края на предизборната кампания и да се състезават с идеи за бъдещето на нашата община“, сподели секретарят на Община Трън Станислава Алексиева.

Тя информира, че на местните избори избирателните секции си остават 22 в общината. От тях 4 са в Средно училище „Гео Милев“, една в бившата болница и една подвижна. „Останалите са в общината. Както на миналите избори, така и сега една избирателна секция обхваща по няколко села. Например, секцията в Долна Мелна обхваща 5 села. Това се отнася и за Лева река, Слищовци, Неделково. Както кметските наместници обслужват по 5 села, така и 16-те секции са разпределени“, допълни Алексиева.