Преведени са средствата за увеличението на заплатите на работещите в ЦСМП-Перник

Преведени са средствата за увеличението на заплатите на работещите в ЦСМП-Перник

През изминалата седмица екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на  240 повиквания на спешния телефон 112, което е с 6 по-малко от предходната. Най-много са приетите повиквания в Перник- 134 Амбулаторните прегледи във филиалите на ЦСМП през изминалата седмица са  170,  което е с 14 повече от предходната. Най-много са извършените прегледи във филиала на ЦСМП в Трън-67 и в Брезник- 54.  През седмицата транспортираните  пациенти с линейки на ЦСМП са 79, което е с 20 по-малко от предходната седмица.  При транспортираните пациенти 1 е с доказан коронавирус. През седмицата спешните екипи са се отзовали на 4 ПТП Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов.

„ Добрата новина е, че парите за обещаното увеличение на трудовите възнаграждения на работещите в ЦСМП от август са вече преведени.  Увеличението е по равно за всички- по 22%. След увеличението, шофьорите вече ще вземат със 140 лева повече от санитарите, които работят при нас. Държа да подчертая, че през изминалата седмица имаме 5-ма пациенти с коронавирус. В сравнение с предходната седмица броят им се увеличи с трима. Това не е много, но все пак е показателно, че броят им леко нараства. Затова възрастните и хронично болните хора трябва да са предпазливи, когато попадат в затворени помещения с много хора“, поясни  д-р Симеонов.

На въпроса- как вървят ремонтните дейности във филиалите на ЦСМП в региона, д-р Симеонов поясни: “Напредват. По всичко личи, че пръв ще приключи ремонтът на филиала ни в Радомир. Последен започна да се ремонтира филиалът в Брезник. Общината ни осигури помещения, в които се преместиха нашите медици. Другото, с което можем да се похвалим, че имаме нов главен механик- млад мъж, който идва направо от института при нас“.