Перничанка обирала пенсионери чрез измама

Перничанка обирала пенсионери чрез измама

Перничанка обирала пенсионери, докато уж отчитала водомери. Хитрата измама е била разкрита от служители на Шесто РУ в София. Арестувана е 39-годишна жителка на Перник, която се представяла за служителка на Топлофикация или ВиК и обирала домовете на пенсионери в столицата.

Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома й е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на Топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия служителите от Шесто РУ влезли в дирите на извършителката и я задържали в района на планински кът за отдих.

Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на Топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число – часовници, златни накити, банкови карти. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийска района прокуратура.