Напрежение в НС: Икономическа полиция звъняла на протестиращи
Снимка БГНЕС

Напрежение в НС: Икономическа полиция звъняла на протестиращи

Докато текат разговорите между политическите партии и представителите на протестиращите енергетици, Икономическа полиция звъни по телефоните и привиква представители на протестиращи. Това каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов, който даде брифинг в парламента.

Той обяви, че има двама привикани от протестиращите и това е наложило 15-минутно прекъсване на срещата между премиера Николай Денков, министри и депутати с енергетици и миньори.

„Тормозят хора, които протестират. Има тотални разминавания между исканията на протестиращите и това, което казва Денков“, обясни още Йорданов.

Той коментира, че премиерът е обяснявал, че всичко е изпратено на ЕК и може да има леки корекции.

„Протестиращите искат да се изтеглят териториалните планове, да има промени по него, а Денков и Василев отказват, защото ще се изгубят пари“, подчерта Станислав Балабанов от ИТН.

Същото потвърди и лидерът на „Възраждане“, като акцентира, че няма логика Икономическа полиция в София да звъни на граждани, които не са от столицата. Той призовал на два пъти премиера Денков да се обади на вътрешния министър за повече подробности по казуса, но той не го е направил.

„Едва когато Делян Пеевски каза 15-минутна почивка, тогава се съгласи бързо“, заяви Костадинов. /Източник dnes.bg