Перничанин обвиняем за изнудване и заплахи

Перничанин обвиняем за изнудване и заплахи

Софийската районна прокуратура е привлякла към наказателна отговорност 46-годишен перничанин за изнудване и отправени заплахи.

От пресцентъра на държавното обвинение уточниха, че от 8 август до 20 септември 2023 година обвиняемият е принудил друг мъж да поеме имуществено задължение и да му даде сумата от 20 хиляди лева, като за целта пострадалият е бил заплашен с насилие. Обвиняемият се е заканил на мъжа, че „ще го вкара в инвалидна количка“, ако не му даде парите.

По случая е образувано досъдебно производство, а в хода на разследването е изяснена самоличността на извършителя – 46-годишен перничанин, който е криминално проявен.

Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ са успели да арестуват мъжа на кръстовище в столицата непосредствено след като е получил 11 800 лева, уточняват от полицията.

Последвали са процесуално – следствени действия, при които парите са иззети от управлявания от задържания автомобил, а при претърсване на четири адреса са намерени и иззети веществени доказателства, касаещи престъпната дейност на криминално проявения перничани.

Той вече е привлечен като обвиняем, отредена му е и мярка за задържане от 72 часа, след което съдебните магистрати са му наложили и най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.