Месечна прогноза за времето за ноември 2023 година

Месечна прогноза за времето за ноември 2023 година

Ноември 2023 г. ще бъде по-топъл от обикновено. Очакват се валежи над нормата. Вижте каква точно е месечната прогноза за времето за новия месец Средна месечна температура около и над нормата Тази година през ноември се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8°, за високите полета – между 3 и 5°, по Черноморието и долината на р. Струма – между 8 и 10°, в планинските райони — от минус 5 до 3°.

 Най-ниските температури през месеца ще бъдат между минус 4 и 1°, по-високи по Черноморието, а най-високите – между 21 и 26

Динамично време през първото десетдневие

 Месечната сума на валежите ще бъде около и над нормата, която за по-голямата част от страната е между 40 и 70 л/кв.м, в южните и планинските райони – между 60 и 90 л/кв.м. През първото десетдневие времето ще бъде доста динамично и променливо. Температурите, въпреки промените, през повечето дни ще са по-високи от обичайните. Ще има и валежи, а условия за по-значителни количества има в Западна и Южна България.