Лена взима солидни пари за майчинство, ето колко точно

Лена взима солидни пари за майчинство, ето колко точно

Златно майчинство поне една година очаква Лена Бориславова. Приблизително 3 000 лв. ще получава тя. Будната съвест на „Промяната“ дари годеника си с момиченце преди по-малко от две седмици, което двойката кръсти Деа.

Бившата началничка на кабинета на Кирил Петков взима максималната сума, която една майка у нас получава от държавата. Парите се формират по сложна схема. 90% от майчинството е от осигурителния доход за периода 24 месеца назад. От общата сума пък се вадят и парите за осигуровки, данък в размер на 10%, пише „Стандарт“.

Лена, като един от най-приближените и доверени хора на бившия премиер, получава немалка заплата в последната месторабота, а именно в централата на партията. Със сигурност юристката е прибрала доста повече от максимално осигурителния праг в родината – 3400 лв.

Така по груби сметки излиза, че Лена получава малко под 3 000 на месец от държавата. Това обаче ще е за период от една година. За втората сумата драстично намалява. Майчинството за втората година е едва 780 лв./БЛИЦ