Много млади атлети от Перник се включиха в спортния празник, посветен на лекоатлета Петър Спасов

Много млади атлети от Перник се включиха в спортния празник, посветен на лекоатлета Петър Спасов

Над 270 души се включиха в лекоатлетическия спортен празник, посветен на 100 годишнината от рождението на заслужилия майстор на спорта по лека атлетика Петър Спасов. Събитието бе открито с пъстра палитра детски щафетни игри от различни лекоатлетически дисциплини по програмата на БФЛА „Лекоатлетическа академия за деца“, в които участваха над 150 деца. Всички те получиха подаръци и грамоти за участието си в проявата. Малките атлети преодоляваха различни препятствия, хвърляха диск и копие, състезаваха се в различни дисциплини за бързина и точност.

Събитието бе открито от зам.-кмета на община Перник Стефан Кръстев, който пожела успех на всички участници и добави, че спортът е важен за развитието на всяко дете.

В 20:00 ч. пък бе даден старт на юбилеен масов пробег на вече познатата дистанция от 1,5 км. Вечерният старт бе с демонстративен характер. Движейки се по трасето в градския парк повече от 100 бегачи образуваха светеща верига.  която символично бе подчинена на мотото: Спортът моят живот – 100 години змс Петър Спасов.

Всички участници получиха юбилейни медали. Стартът на бягането бе даден от дъщерите на легендарния спортист Елена и Мила Спасови, а колоната бе водена от един от най-титулованите млади пернишки спортисти по мотокрос Дани Цанков.