Половин година авария в центъра на Перник не се отстранява от „В и К“, алармира читателка на Днес и утре

Половин година авария в центъра на Перник не се отстранява от „В и К“, алармира читателка на Днес и утре

    На редакционната поща на Днес и утре получихме гневно писмо от нашата читателка Стефка Симеонова, която живее в кв. „Твърди ливади“ в Перник. В него тя пише:

“Уважаеми журналисти, непрекъснато говорим, че питейната вода трябва да се пести, защото е ценна, но явно това не е проблем за „В и К“-Перник. Вече половин година пред блок 12 на ул. „Първи май“ в нашия квартал има повреда и блика питейна вода. Както аз, така и мои съседи, звъняхме поне десетина пъти във „В и К“, за да им сигнализираме, че питейна вода се стича по улицата, но никой не реагира. Очевидно, при такава авария, прахосаната вода не се инкасира от водоснабдителното дружество, за да може да хванат някой да я плати, затова не ги интересува такъв теч. Само че ние си спомняме тежкия режим, когато язовир „Студена“ беше изпразнен. Затова се надявам, че щом вие отразите тази авария, „В и К“ може и да се размърдат и да я отстранят, защото иначе има опасност са посрещнем зимата с нея. За мен обяснението- не ни достигат хора, е нелепо и е просто оправдание за бездействието и безхаберието. Изпращам и снимки от мястото, където тече водата“.

Ние също ще уведомим „В и К“ за аварията. Запазваме си правото да проверим дали дружеството е реагирало своевременно на този сигнал и е отстранило повредата.