Миньори и енергетици  от Перник протестираха като затвориха временно пътен възел Даскалово

Миньори и енергетици  от Перник протестираха като затвориха временно пътен възел Даскалово

Липсата на адекватна реакция от страна на управляващите от протестите на миньори и енергетици , които се проведоха на 19 септември, до сега, взриви недоволството в сектора. Оправданието на премиера акад. Денков, че на всяка цена днес трябва да бъдат приети териториалните планове за справедлив преход, за да не изпуснем 1.4 млрд. евро не успокои работещите в енергийния сектор, чиито работни места са под въпрос.

Това бе причината миньори и енергетици от „Мин индъстри“ – Перник и „Топлофикация Перник“ да излязат рано тази сутрин на протест на пътен възел „Даскалово“, като затвориха движението на изхода в посока Перник.

Протестиращите настояваха за отлагане на точката за Териториалните планове за справедлив преход, която трябва да се гледа по време на днешното извънредно заседание на Министерския съвет. Те бяха категорични, че за тях преходът не е справедлив и настояват да запазят работните си места.

За около петнадесетина минути движението през пътен възел Даскалово бе преустановено. Въпреки сериозното присъствие на полиция, тя не допусна да се стигне до ексцесии. След като изтекоха петнадесетте минути, протестиращите се качиха на коли и потеглиха по магистрала Струма към пътен възел Мало Бучино. Там, по думите на част от протестиращите, те щели да направят обратен завой и да се върнат към Перник.