Четирима кандидати за кмет на Брезник ще се надпреварват на местните избори

Четирима кандидати за кмет на Брезник ще се надпреварват на местните избори

Председателят на Общинската избирателна комисия в Брезник Светлана Петкова информира колко са регистриралите се кандидати за кмет на територията на община Брезник от политическите партии, коалициите и инициативните комитети.

Четирима кандидати за кмет са се регистрирали в Общинската избирателна комисия в Брезник до края на предвидения затова срок. Единият е от  тях- Константин Драгомиров е от партия „Пряка демокрация“,  а Иван Григоров от „Има такъв народ“. Освен тях има и двама независими кандидати за кмет на общината. Това са Васил Узунов, който има зад гърба си вече 3 успешни мандата и Емил Пантелеев. Това информира председателят на ОИК-Брезник Светлана Петкова. Тя уточни, че задължителните подписки, представени от тях, са преминали успешно проверката от ГРАО.

На предстоящите местни избори на 29 октомври, в четири села от община Брезник ще бъдат избирани пряко кандидати за кмет. Това са селата: Велковци, Кошарево, Ноевци и Слаковци.  Общо 9 са кандидатите ще се включат в надпреварата да станат кметове на тези населени места. От тях за село Велковци са двама кандидати, за село Кошарево са регистрирани трима кандидати, за село Ноевци са двама и за село Слаковци са също двама кандидати.

Ще припомним, че мандатите за местния минипарламент на Брезник са 13. В надпреварата за тях на предстоящите местни избори се включват 80 кандидати за общински съветници, разпределени в 12 листи