Задържаният за гибелта на Евгения: Аз я убих!

Задържаният за гибелта на Евгения: Аз я убих!

Обвиненият за убийството на намерената в куфар Евгения -перничанинът Орлин Владимиров, направи самопризнания пред съда. До момента той не беше говорил пред магистратите.

„Всичко се случи на 13 октомври 2021 година. Ние седнахме да обядваме към 14-14:30 часа. Приключвахме да ядем и започнахме да разчистваме масата, след което се скарахме. Когато нещата ескалираха, Евгения ме удари по главата. После тя се обърна към кухненския плот, тогава аз се приближих към нея. Тя се обърна, взе от масата чаша и аз хванах нейната лява ръка. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, след което двамата паднахме. Тя се удари в ръба на шкафа, тогава осъзнах какво става. Загубихме равновесие и залитнахме, тя си удари главата в ръба на шкафчето на телевизора. Видях, че тя е безжизнена. Разтърсих я и видях че има кръв по ръба на шкафчето. Тогава разбрах, че съм я убил и започнах да си представям как детето ни ще се върне от предучилищна и ще види цялата сцена. Започнах да чистя с един моп. Свалих си тениската и започнах да бърша с нея и осъзнах, че не искам детето да види всичко това и да се травмира. Започнах да разчиствам“, това обясни Орлин пред съда.

Той не пожела да разкаже за случилото се след това и отказа да отговори на въпросите на магистратите.

Версията на заподозрения се разминава с онова, което показа съдебно-медицинската експертиза, която вече беше приета от съда. Според експертите главата на жертвата е била омотана със стреч фолио и Евгения е била удушена. През цялото време тя е била в съзнание.

На следващото заседание по делото ще има пледоарии и ще бъде произнесена присъда.

А малко преди процеса вчера близки на Евгения се събраха на протест. Те искат доживотен затвор без право на замяна – както за Владимиров, така и за баща му, който е сочен за помагач при укриването на трупа.

Съдебната зала трудно побра всички желаещи да слушат заседанието. Майката на убитата Евгения каза че искането за ексхумация на тялото е неморална, а брат ѝ Николай заяви пред съда, че защитата на Орлин тормози и травмира цялото семейство с исканията си.

Адвокатите поискаха делото да бъде отложено за 20 октомври заради липсващи документи.

„Че миналото дело е било крайно мъчително. Искаха ексхумация, което е невъзможно. Тук сме, за да поискаме доживотна присъда без право на замяна за убийците“, заяви Капка Чорбанова, майка на Евгения.

„Трябва да има съкратени съдебни процедури“, допълни Десислава, приятелка на Евгения.