Коалиция „Лeвицата!“ предлага кандидати за кметове в две общини в областта

Коалиция „Лeвицата!“ предлага кандидати за кметове в две общини в областта

„Тръгваме с бюлетина № 28 на тези местни избори и с амбицията да обединим ляво мислещите хора“. Това заяви на пресконференция водачът на листата за общински съветници Петър Първанов. В местния мини парламент в община Перник ни трябват хора, които ще работят с желание и воля, за да се постигнат реални и положителни резултати за община Перник, а не хора, които са в Общинския съвет само за заплата. Петър Първанов се аргументира защо коалицията подкрепя кандидатурата за кмет на настоящия градоначалник Станислав Владимиров. Според Първанов, посоката, в която се развива в последните години община Перник е правилна.

Листата за общински съветници на коалиция „Левицата!“ в Перник е съставена от 20 човека. „Това са доказали се перничани, които и като настоящи и бивши общински съветници, кметове  са изградили своя имидж на хора, които активно участват и предлагат адекватни  решения за развитието  и просперитета на общината. Кандидатите за общински съветници от листата на коалиция „Левицата!“ отлично познават Закона за местната власт и местното самоуправление, за разлика от кандидатите на другите политически формации“, подчерта Първанов. Той напомни, че общинските съветници от ПП АБВ, които сега са в коалиция „Левицата!“ са предложили заплащането на съветниците да бъде нулево, но от нито една политическа формация не са дали съгласието си да работят безвъзмездно.

 Петър Първанов представи на пресконференцията и кандидатите за кметове по населени места в област Перник. За община Радомир в битката за кметския стол влиза адвокат Силвия Иванова. Тя е и един от най-големите критици на настоящият кмет Пламен Алексиев, с който бе на балотаж през 2015г. В  кандидатска листа за общински съветници в Радомир са включени  все хора-професионалисти, с каузи, инженери, педагози, икономисти, студенти и др. “Много са проблемите, които стоят за  решаване в община Радомир. Познавам ги до болка, защото съм защитавала правата на много жители.  Моята мотивация да се кандидатирам за кмет идва от амбицията и желанието на радомирци да променят облика на града и общината. Мога да уверя жителите на общината, че, ако ми гласуват доверие, ще управлявам прозрачно и периодично ще се отчитам за свършеното пред тях“, увери Силвия Иванова.

 Коалиция „Левицата!“ издига кандидатурата за кмет на община Ковачевци на бившия народен представител Ина Димитрова. „ Влизам в предизборната кампания с екип от хора, на които вярвам, които имат ясна визия за бъдещето на община Ковачевци и ще работят за нейното развитие,“ заяви Ина Димитрова.

Петър Първанов поясни, че в община Брезник и Земен коалицията ще се яви на местните избори с листа за общински съветници. „В Трън не успяхме да пробием хегемонията на ГЕРБ, защото хората не събраха кураж да излязат с името си в листа за общински съветници“, уточни Първанов.

„Изборите не са само за Радомир, Перник, Трън или Ковачевци. Изборите са национални, те са за нашата държава, за България, за нашата независимост, за възможността да управляваме себе си, историята си, културата си и самостоятелното си съществуване в този свят, заяви  Валери Жаблянов-представляващ коалиция „Левицата!“ и призова на 29-ти октомври хората да избират разумно, за тези, които ще работят с воля за подобряване на житейския стандарт.

Силвия Иванова подари на Петър Първанов и на Ина Тодорова по една икона с пожелание за късмет на предстоящите избори.