Станислав Владимиров оглави листата на коалиция „Движение за просперитет на Перник“

Станислав Владимиров оглави листата на коалиция „Движение за просперитет на Перник“

Местна коалиция „Движение за просперитет на Перник“ регистрира свой кандидат за кмет на Перник – това е Станислав Иванов Владимиров. Това става ясно от решение, публикувано от Общинска избирателна комисия – Перник (ОИК).

От друго решение на ОИК става известно, че Местна коалиция „Движение за просперитет на Перник“ е регистрирала и листа с 25 кандидати за общински съветници, на която водач е Станислав Иванов Владимиров. 

Коалицията е регистрирала в ОИК – Перник и кандидати за кметове на съответните кметства: Деян Никифоров Станимиров за с. Мещица, Първан Максимов Симов за с. Витановци, Росица Димитрова Лазарова за с. Ярджиловци, Десислава Стоянова Стоядинова за кметство Изток, Радослава Милчева Ангелова за с. Черна гора, Валерия Валериева Любчова за с. Расник, Радослав Алексиев Петров за кметство Батановци, Станислав Кирилов Методиев за кметство Бела вода.

Станислав Иванов Владимиров е роден на 30 декември 1978 г. в Перник. Завършил е средното си образование в Гимназия с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“ с профил Английски език. Висшето си образование завършва в УНСС със специалности „Стопанско управление“ – бакалавър и „Маркетинг“ – магистър. Работил е в сферата на финансовото и банковото дело. Бил е заместник-кмет на община Перник по здравеопазване, социални дейности и сигурност.

На парламентарните избори, произведени на 12 май 2013 г,. е избран за народен представител от 14-и МИР – Перник в 42-то Народно събрание. Член на Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта, Комисия по правата на човека и жалбите на гражданите, Комисия по инвестиционно проектиране.

През март 2017 г. е избран за народен представител в 44-то НС.

На местните избори през 2019 г. е избран за кмет на община Перник.