Пернишката болница се оборудва с 4 нови апарата за хемодиализа

Пернишката болница се оборудва с 4 нови апарата за хемодиализа

След успешното финализиране на процедурата за избор на фирма- доставчик на 4 хемодиализни апарата, отделението по хемодиализа на  МБАЛ „Р. Ангелова“-Перник е оборудван с 4 нови апарата.

Новите апарати вече работят в отделението и обслужват нуждаещите се пациенти от областта, поясни началника на отделението по хемодиализа д-р Вяра Церовска.

Ръководството на пернишката болница откри през есента на миналата година дарителска сметка за набирането на средства за закупуването на апаратите. За съжаление, събраните в нея средства бяха твърде малко, за да бъдат закупени апаратите. За радост, служебното правителство в края на миналата година осигури на болницата необходимите средства за закупуването на 4 апарата. През тази година бе ръководството на МБАЛ“Р. Ангелова“ обяви конкурс за избор на доставчик, който, за радост, не беше обжалван от участници в него.

“Постарахме се да поставим изисквания не само за цената, но и за гаранцията на апаратурата. Така стигнахме до избора на доставчика, който ни осигури апаратите. Това ни позволи да подменим напълно амортизираните апарати, за които вече нямаше резервни части. В момента в отделението има 11 апарата за хемодиализа, колкото са и леглата за пациентите. С тези апарати ще подобрим значително здравното обслужване на жителите на областта“, увери директорът на МБАЛ“Р. Ангелова“ д-р Анатоли Митов.