Лъчезарният Сашко вече е шестокласник, готви втора самостоятелна изложба

Лъчезарният Сашко вече е шестокласник, готви втора самостоятелна изложба

Лъчезарният Сашко, който миналата година изчезна в Перник и търсенето и намирането му бе следено със затаен дъх от цяла България, порасна и вече е ученик в 6-и клас. Той говори и разбира повече след вливанията на стволови клетки, се похвали в социалните мрежи наскоро неговият татко. Според Александър Цветанов синът му е възмъжал и почти го е стигнал на ръст. 12-годишното момченце с аутизъм се загуби на 11 ноември миналата година по време на разходка с татко си планинската местност Голо бърдо.

Много специалисти и доброволци се стекоха на помощ да търсят детето тогава. След тежка и изтощителна седмица Сашко беше намерен жив и здрав 9 дни след изчезването му по средата на дере в планината.

Сега кошмарът е зад гърба им и Сашко започнал 6-и клас с голямо желание. След хубавата си почивка, която направили лятото, сега той учи рисуване неуморно. Радва се на общуването с децата и учителите, които много му липсвали през ваканцията. Иска да пише, да чете и да решава задачи, споделя бащата.

Синът му готви и втората си самостоятелна изложба, която ще се открие на 27 септември в сградата на Минната дирекция в Перник.