КО „Орфей“ открива сезона с концерт в Минната дирекция

КО „Орфей“ открива сезона с концерт в Минната дирекция

Камерен оркестър „Орфей“ с диригент маестро Райчо Христов открива новия творчески сезон с концерт на 27- ми септември от 18 часа в тържествената зала на Минна дирекция. Той е от поредицата „Време за класика“ и в него музикантите ще представят подбрани произведения.

„Това ще бъде едно не само музикално послание. В динамичното, объркващо, противоречиво и понякога лъжовно време, в което живеем, имаме нужда да се връщаме към класическите неща, към класическите истини и стойности. Концертът е една препратка към това, че наистина е време за класика“- каза диригентът на оркестъра Райчо Христов.

Заедно с музикантите, на сцената ще се изявят трима солисти.

„Антония Мирчева- флейта, която има много международни награди, преди няколко дни спечели конкурс за щатно място в оркестъра на Националната музикална академия.Втората солистка е изявената млада цигуларка Диана Чаушева, която печели първи награди от много международни конкурси. Тя е само на 15 години, но предлага един репертоар, който

е в полезрението на музиканти от една друга възраст. Тези, които не познават Диана, съм сигурен, че ще я открият и запомнят нейното име.Третият солист е Йоан Кьосев- обой. Понастоящем Йоан е докторант в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ с ръководител проф. Спиро Петков.От 2016 до 2019 г. е първи обой във филхармония Пазарджик, а сега се изявява като първи обой в Академичния оркестър към НМА „Проф. Панчо Владигеров“.Има многобройни участия като водач на група в концерти на Плевенска филхармония, филхармония Пловдив, Българското национално радио, Националната опера и балет и други.

Заради ремонта на Двореца на културата, тази година концертите на КО „Орфей“ ще бъдат в Минната дирекция.