„Топлофикация Перник“: Остават броени дни до финала на кампанията за безплатен демонтаж и монтаж на дистанционни водомери

„Топлофикация Перник“: Остават броени дни до финала на кампанията за безплатен демонтаж и монтаж на дистанционни водомери

 Остават броени дни до края на кампанията на „Топлофикация Перник“, която дава възможност за безплатен демонтаж и монтаж на дистанционни водомери, съобщиха от дружеството.

В рамките на приетите промени в Закона за енергетиката и съгласно европейска директива, до 1 януари 2027 година всички водомери трябва да имат дистанционно отчитане. В тази връзка от топлофикационното дружество дават възможност на потребителите, избрали да ползват услугата „Дялово разпределение“, която то предлага, да подменят индивидуалните уреди, измерващи консумираната гореща вода с „умните“, с безплатен демонтаж и монтаж. „С модерните устройства клиентите спестяват време, тъй като вече няма да им се налага да чакат у дома посещение на инкасатори, които да извършат снемане на показанията от уредите. Модерните устройства с дистанционен отчет гарантират прецизно отчитане на консумираната енергия и с тях се елиминира възможността за допускане на техническа грешка“, поясняват от топлофикационното предприятие.

От „Топлофикация Перник“ допълниха, че най-ниската такса за отчитане на дистанционни уреди е 6,00 лв. с ДДС годишно.

Според условията на кампанията всеки клиент, който е поставил водомер с дистанционно отчитане, получава реална информация за своето потребление и сметките отразяват точното количество изразходвана гореща вода. „С „умните“ уреди домакинствата няма да получават прогнозни и изравнителни сметки.“, уточняват от предприятието.

„Ако в момента на потребителите се налага да сменят индивидуалните водомери поради изтичане на 10-годишния срок на годност, то задължително трябва да монтират такива с дистанционен отчет.“, напомнят от дружеството. Оттам посочват, че преди да бъдат закупени новите „умни“ устройства, клиентите трябва да се консултират с фирмата, която извършва дяловото разпределение в сградата.

Повече информация относно кампанията за безплатен демонтаж и монтаж на дистанционни водомери абонатите могат да намерят на сайта на „Топлофикация Перник“ или на Фейсбук страницата на предприятието.