ТПГ „Мария Кюри“ стартира новата учебна година с три нови паралелки и петима нови млади учители

ТПГ „Мария Кюри“ стартира новата учебна година с три нови паралелки и петима нови млади учители

С много настроение, вълнение и музика премина откриването на новата учебна година в ТПГ “Мария Кюри“. Гости на тържеството бяха областният управител Людмил Веселинов, представителят на Химико-технологичния и металургичен университет доц. Янкова.

Директорът на гимназията инж. Цветелина Миланова поздрави присъстващите с първия учебен ден. „Отново с трепет и вълнение нашето прекрасно училище посреща своите ученици. Скъпи колеги, желая ви вдъхновение, търпение и упоритост, за да се справяте успешно с всички предизвикателства. Скъпи ученици, бъдете здрави и постоянни, за да станете добри професионалисти в професията, която сте избрали. А вие, драги родители, бъдете наши партньори и съмишленици в стремежа да създадем достойни граждани на нашия Перник. Да ни е честита, здраве и успешна новата учебна година“, пожела инж. Миланова.

Областният управител пожела новата учебна година да е здрава и успешна. „Успях да видя за изминалата година осезаемо развитие на вашата гимназия. Това е индикатор за добро качество, за вашата всеотдайност и любознателност. Виждам, че усилията си струват. На добър час“.

Поздравителен адрес по повод първия учебен ден бяха получени от министъра на образованието и културата Галин Цоков, от кмета на община Перник Станислав Владимиров и началникът на РУ Ваня Коконова.

По стар народен обичай, директорът на гимназията плисна менче с вода, за да върви учебната година на всички по вода. Новите ученици бяха посрещнати в училището с хляб и сол.

С три нови паралелки от осмокласници, започва новата 2023/2024 учебна година. „От тях две са дуални, това са: „Технология на фармацефтични и парфюмерийно-козметични продукти“, „Машини за гореща обработка на металите“. Имаме партньори, с които вече сме подписали и договори. През лятото направихме някои козметични ремонти, които приключиха навреме. Новото тази учебна година е, че започваме с петима нови млади преподаватели-специалисти, което ме радва и смятам, че ще е много добре и за обучението на нашите ученици“, заяви инж. Цветелина Миланова.