Синоптикът Янков развали настроението, ето какво време прогнозира

Синоптикът Янков развали настроението, ето какво време прогнозира

Четвъртък  бе последния ден с температури от 29 до 34 градуса. Бързо облачността ще се увеличи и днес ще бъде облачно, но главно в западната половина от страната ще превалява дъжд, така че всички ученици в Западна България трябва да имат чадъри. Това каза за Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

По думите му по-значителни валежи ще има в района на Видин – от 15 до 20 литра на квадратен метър.

„В София ще завали след 11:00 ч., следобед ще превалява, но валежите ще бъдат слаби. Температурите ще бъдат от 26 до 31 градуса. В София – около 26, така че връхната дреха ще бъде необходима. На изток ще бъде облачно, но валежи се очакват единствено в района на Варна“, уточни Янков.

През почивните дни ще превалява и по Черноморието.

„Там валежите сумарно за събота и неделя в района на Царево и Ахтопол ще бъдат между 5 и 7-8 литра на квадратен метър. Най-много през уикенда ще вали в югозападните райони – около 25 литра. В неделя валежите ще бъдат по-слаби, температурите ще бъдат между 25 и 26 градуса“, заяви Янков.

Той допълни, че през уикенда в планините ще вали, като повече дъжд се очаква в събота.

У нас в периода между 22-24 септември се очакват интензивни валежи, както и чувствително понижение на температурите. Очакват се и гръмотевици.