Служители от РДПБЗН – Перник бяха наградени по повод професионалния празник на пожарникарите

Служители от РДПБЗН – Перник бяха наградени по повод професионалния празник на пожарникарите

 Седем служители от РДПБЗН – Перник са наградени с „Писмена похвала“ от директора на дирекцията комисар Борис Борисов. Отличията са за конкретен личен принос при изпълнение на служебните задължения и по повод професионалния празник на служителите от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – 14 септември. Наградените са: старши инспектор Станислав Йоцев, инспекторите Петко Топалов, Валери Иванов и Християн Христов и младши инспекторите Данаил Димитров, Светослав Диманов и Страхил Алексиев – всички от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Перник.

 Заповедите бяха прочетени днес по време на водосвет за здраве и благоденствие на служителите от РДПБЗН. На тържеството присъстваха кметът на община – Перник Станислав Владимиров, директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов, бивши служители и гости. Тържествената литургия бе отслужена от отците от пернишкия православен храм „Свети Иван Рилски“ Людмил и Борис. Пожарникарите бяха поздравени от кмета Владимиров и старши комисар Млеканов, които им пожелаха здраве, смелост, отговорност и да носят с чест пожарникарската професия.

 По-късно бяха поднесени венци и цветя на паметните плочи на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари Никола Миков и Сашо Евтимов.