Нова сграда отвори врати за малчуганите на Радомир

Нова сграда отвори врати за малчуганите на Радомир

В чисто нова сграда започват учебната година малчуганите от Детска градина „Слънце“ в Радомир. С тържествена церемония бе открито новото крило, в което се помещават 2 занимални, спални и сервизни помещения.  Идеята за обновяването на сградния фонд на 25-годишната детска градина е на кмета на Община Радомир Пламен Алексиев. Строителството започва през 2022 г. , а днес новото крило вече е факт. Проектът е на стойност 600 000 лева.

„По този начин се получи плавно преливане от старата към новата част на градината.“ – поясни директорката на детското заведение Нели Скримова. Сега градината има 7 действащи групи с общо 170 деца от Радомир и от околните села. В новото крило ще се помещават групите с деца на възраст от 2 до 4 годишна възраст. С тях работят 4 учителки и 2 помощник възпитателки.

„Благодаря, кмете! Без Вас този проект нямаше да се случи. Екипът на тази детска градина работим непрекъснато заедно един с друг. Благодаря Ви за дните и нощите, в които мечтаехме това да се случи. Днес това бижу вече е реалност и то е за децата на Община Радомир.“, каза при откриването госпожа Скримова.

Кметът Пламен Алексиев пожела на добър път на всички деца в тази слънчева детска градина и отправи своите благодарности към целия колектив на детското заведение и на екипа в общината, както и на изпълнителя на обекта за прекрасно свършената работа. „Това е за нашите деца- децата от община Радомир.“, допълни кметът Алексиев.

На откриването присъстваха и председателят на ОбС Радомир Светослав Кирилов и управителят на фирмата изпълнител на обекта г-н Петър Първанов.

Новата сграда бе осветена с хляб и вино, а децата с радост изпълниха песни и стихчета за всички присъстващи.

Припомняме, че ДГ „Слънце” е построена през 1975 година, със застроена площ от 1059 кв.м. и дворно място покрай цялата сграда с площ 6766 кв.м. Новата сграда ще допринесе за постигане на рентабилна образователна инфраструктура , ще се подобрят микроклиматът и средата, като се осигури равен достъп до качествени образователни услуги за децата в най-ранна детска възраст. Създадена е възможност децата да получават предучилищното си образование в общински образователни институции в по-голяма близост до местоживеенето им.