Васил Божков пита: Кой лъже от името на Прокуратурата?

Васил Божков пита: Кой лъже от името на Прокуратурата?

„Кой лъже от името на Прокуратурата? Това попита бизнесменът Васил Божков след като публикува в социалната мрежа Facebook документа по делото срещу Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, в който става ясно, че му е назначена защита на него и неговото семейство.

В профила си той публикува фотокопие на постановлението за определяне мярка за защита на свидетел. В текста пише, че се предоставя защита на него и на членовете на семейството му, изразяваща се в денонощна охрана на територията на РБългария, както и охрана с технически средства на адресите по местоживеене на лицата.

Според постановлението на 29 август Божков е депозирал писмена молба до прокуратурата, в която е посочил, че се страхува, че в резултат на свитетелстването му може да възникне опасност за неговото здраве и живот. И желае спрямо него да бъдат взети мерки за незабавна защита, изразяващи се във физическа охрана на него и семейството му от органите на Бюрото по защита на застрашени лица към Министерството на правосъдието.

„Това е документът, с който е назначена защита на мен и семейството ми. По делото срещу Борисов. Кой лъже от името на прокуратурата?“, написа той в социалната мрежа.

На пресконференция днес чрез видеоконферентна връзка Божков заяви, че е защитен свидетел по делото за Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Постът на Божков е заради официалния отговор на Прокуратурата от тази вечер, че единственото процесуално качество на Васил Божков е на обвиняем и никога не е бил, нито в момента е защитен свидетел./ Dnes.bg