„Тази събота и неделя“ с нов дом и нови водещи: Какво ще видят зрителите?
снимка БТВ

„Тази събота и неделя“ с нов дом и нови водещи: Какво ще видят зрителите?

От 9 септември сутрешният уикенд блок „Тази събота и неделя“ е с нови водещи – журналистите на bTV Новините Бесте Сабри и Митьо Маринов. Предаването се пренася в нов дом и ще се излъчва от 7:30 ч. до 11 ч.

„Ще останем на пулса на актуалните събития, ще проследим всичко, което се случи през седмицата, ще задаваме въпроси. Идеята е да ги пренесем във важните и сериозни теми от седмицата именно там, за да пречупим границата между нас и зрителя. Няма да спрем да снимаме репортажи, ще сме на терен, ще разказваме истории и това също ще допринесе до прекия контакт със зрителя“, казва Бесте Сабри.

Бесте Сабри и Митьо Маринов ще съчетават ролите и на водещи, и на репортери.

„Това е голяма стъпка, продължаваме подготовката, имаме репетиции. Ще се опитаме да правим всичко, което сме правили досега и в новото си амплоа с усмивка и ще се забавляваме“, казва Митьо Маринов.

Уикенд блокът ще включва вдъхновяващи и интересни поредици – „Спасените“ и „Личностите“, която ще представя успели българи в различни сфери, на Кристина Газиева, „На среща“ с Петя Дикова, рубриките „Да откриеш България“ и „Мисия 360“ на Ладислав Цветков, „Пътешествениците“ на Цветелина Петрунова и „Младите надежди“ на Станчо Станчев.