Над половин милион са невръчените глоби на шофьори

В момента има над 500 000 невръчени наказателни постановления за шофьори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Александър Ненков пред БГНЕС.
Депутатите приеха вчера на първо четене четири проекта за промени в Закона за движение по пътищата. Един от проектите е от Александър Ненков (ГЕРБ-СДС). Според проекта полицаите ще могат да спират автомобили, да проверяват документите за самоличност и шофьорската книжка на водача, така и на пътниците, и да връчват на водача и пътниците невръчени електронни фишове за нарушения. Шофьорите, които не са платили глобите си, могат да получат фиш при заявление за друга административна услуга в общината, така че с тези промени контролът ще се завиши, тъй като нарушителите ще получават наказателните си постановления в кратък срок.
“Законопроектът мина на първо четене с консенсусно мнозинство. Трябва да се доработи до второ гласуване са тези 70% приходи, които ще останат в бюджетите на общините. Трябва ясно да се регламентира за какво да се харчат тези средства и те да бъдат насочени към пътната безопасност”, подчерта депутатът от ГЕРБ./ lupa.bg