Читалище събира пари за ремонт с благотворителен концерт

Читалище събира пари за ремонт с благотворителен концерт

С благотворителен концерт и базар ще се събират средства за ремонт на покрива на читалището в село Извор

„Настоятелството и Проверителната комисия на НЧ „Отец Паисий-1927” в селото организират благотворителен концерт и базар за събиране на средства за ремонт на покрива на високата част на сградата, където е разположен киносалона. От години покрива тече, падат късове мозайка от бордовете и създават опасност за преминаващите около сградата и унищожаването й.

Събитието ще се проведе на 23 септември 2023 година от 18.00 ч. на площада пред читалището.

В навечерието на 100-годишния юбилей на читалището, нека подадем ръка и спасим от рухване това огнище на българския дух и фолклор. Нека то даде поле за изява на бъдещите поколения.

Специални гости в благотворителния концерт е народната певица Димана Боянова, Димитър Лукарски, Пирина Христова / участник в Гласът на България /, Виктор Джоргов – гайдар и много танцови състави от област Перник и гр. София.

Всички участници ще бъдат почерпени с традиционни български ястия! За всички, които не могат да присъстват и желаят да направят дарение, банковата сметка е: НЧ ОТЕЦ ПАИСИЙ-1927 IBAN: BG16UBBS88881000116863 ОББ – ГР.РАДОМИР“ информират организаторите.