Перник ще бъде домакин на второто издание на фестивала „Арт Будилник

Перник ще бъде домакин на второто издание на фестивала „Арт Будилник

 Едни от най-успешните и обичани български актьори ще си дадат среща на 8 септември от 20:00 ч. в Лятното кино в Перник, а поводът е представянето на спектакъла „НЛО завинаги“, който събира на една сцена Георги Мамалев, Антон Радичев и Катето Евро. Те ще ни припомнят емблематични песни, скечове и ще разкажат спомените си от любимия си „Клуб НЛО“. В същия спектакъл ще бъде почетена и паметта и на великите актьори Велко Кънев и Чочо Попйорданов. Специално участие в събитието ще вземе композиторът Стефан Димитров. Спектакълът, както и всички останали събития във фестивала са със свободен вход. В първия ден на „Арт Будилник“ ще бъде представена и изложбата на циркови плакати на телевизионния водещ Драгомир Драганов. Събитието ще бъде открито в 18:30 ч. в Минната дирекция.

В съботната вечер отново от 20:00 ч. в Лятното кино перничани ще могат да видят спектакълът  „За любовта…“, създаден по драматургични текстове на Яна Борисова, която е един от най-известните и успешни драматурзи в Европа  е уникално театрално-музикално преживяване, което ще събере на една сцена актьорите Христо Петков, Дарин Ангелов, Боряна Братоева, Николаос Цитиридис и Петър Антонов.

Неделният следобед ще бъде посветен на децата. В 17:00 ч. в градския парк децата ще могат да се забавляват с куклената пиеса „Гон, малката лисица“ и творчески ателиета за кукли с „Арт Ленд“. В 19:00 ч. в „CineLand“ Перник пък ще се проведе прожекцията на филма „Игра на доверие“ със специален гост актрисата Яна Маринова.