Кошмарни новини за апокалипсиса по Черноморието, срути се мост, има блокирани деца

Кошмарни новини за апокалипсиса по Черноморието, срути се мост, има блокирани деца

Кошмарни новини за апокалипсиса по Черноморието, срути се мост, има блокирани деца. Преливащата рeка  Велeка, която преминава през Царево, е подронила основите на съоръжението и към момента почти половината от асфалтовата покривка по него е пропаднала във водата

Хотели също са под вода в Царево. Там е обявено бедствено положение заради обилните валежи, които не са спирали през цялата нощ.

От общината със системата за сигнализиране са предупредени всички жители да се качат на високите етажи, тъй като има опасност от наводнение, информират потърпевши.

Рухна единият от мостовете, водещи към царевския кв. Василико. Преливащата река, която преминава през морския град, е подронила основите на съоръжението и към момента почти половината от асфалтовата покривка по него е пропаднала във водата.

С това достъпът до квартала се осъществява по обходни маршрути, но ситуацията е критична, тъй като по този път се осъществява достъпът и до плаж Нестинарка, за който може да се каже, че към момента не съществува. Ивицата е под вода.

Няма данни за издирвани хора, поне засега. Положението обаче е повече от критично.

Със заповед на кмета на община Царево е обявено бедствено положение на територията на общината и е разпоредена евакуация на част от хората, намиращи се в засегнатите от дъждовете райони.

На място заседава кризисен щаб, който оценява ситуацията. Създадена е необходимата организация за привличане на допълнителни сили и средства от структури на вътрешното министерство /включително „Гранична полиция“ и жандармерия, от област Бургас и съседните области/. На терен работят екипи на пожарната и полицията.

Придошлите реки са предизвикали щети по инфраструктурата, включително по мостови съоръжения. Затворен за движение е  главният път между Царево и Синеморец.