Радомир – част от третото издание на фестивала „Сцени на Струма“

Радомир – част от третото издание на фестивала „Сцени на Струма“

Радомир ще стане част от третото издание на фестивала „Сцени на Струма“, съобщиха от общинската администрация.

Музикалната проява започва утре от Кюстендил и ще продължи до 9 септември. Неин патрон и партньор е посолството на Република Гърция в България. В синхрон с идеята и името на фестивала, тази година сцените ще бъдат на различни места по поречието на река Струма – София, Радомир, Кюстендил и Аспровалта – Гърция. 

Концертът в Радомир ще е на 8 септември от 18:00 ч. в театралния салон на Народно читалище „Напредък 1895 г.“. Той ще е с участието на Симфониета Видин. Солисти ще са Християна Лоизу, Марио Николов и Светлана Иванова. На сцената ще се изявят изпълнители от Solem Quartet, гр. Лозана (Швейцария). Диригент на концерта ще бъде Петър Димитров.

Билетите за музикалното събитие са безплатни и могат да бъдат намерени в Общинския исторически музей, както и в читалището в Радомир.

В първите две издания на фестивала „Сцени на Струма“ са участвали представители от България, Англия, Азербайджан, Албания, Франция, Китай, Аржентина, Мароко, Швейцария. Тази година организаторите очакват гости и от Германия, Израел, Етиопия. На сцените на Струма ще се изяват и изпълнители от Албания, Азербайджан, Германия, Гърция, Китай и Швейцария.

Фестивалът обединява духовното и физическо усъвършенстване и спомага за междукултурния обмен.