В пернишки регион за сега няма нито един болен от коронавирус, уверяват от ЦСМП

В пернишки регион за сега няма нито един болен от коронавирус, уверяват от ЦСМП

През изминалата седмица екипите на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник са се отзовали на 267на спешния телефон 112, което е с 22 повече от предходната. Амбулаторните прегледи във филиалите на ЦСМП  през изминалата седмица са 148, което е с 12 по-малко от предходната. Най-много са прегледите в Радомир- 49. Следват Трън- 46.  През седмицата транспортираните  пациенти с линейки на ЦСМП са  91, което е с 6 повече от предходната седмица. През седмицата спешните екипи са се отзовали на  ПТП като всички са на територията на община Перник. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов.

„Радващото е, че през изминалата седмица нямаме констатиран нито един заболял от коронавирус. Неприятното е, че един от колегите ни е в болничен, заради тежка операция на стави, което означава, че няма да е на работа няколко месеца. Има и болни шофьори. Въпреки това, макар и трудно, но се справяме с графика за дежурствата. Стартираха ремонтите във всички филиали на ЦСМП в областта. Средствата за тях са осигурени от Министерството на здравеопазването. Предвидено е помещенията, които ползва ЦСМП да бъдат основно ремонтирани“, поясни д-р Симеонов.

На въпроса- получил ли е някаква информация затова, че  Министерството на здравеопазването ще увеличи заплатите на спешните медици, д-р Симеонов заяви:“ „Нямаме такава информация. Поискаха ни от министерството подробна информация затова какви заплати взема всеки от екипа. В момента я изготвяме. Може би тази информация е необходима, за да се направи справедливо разпределение на увеличените заплати на всеки работещ в ЦСМП. За сега обаче не знаем колко ще бъде това увеличение“.