Д-р Александър Златанов отново е директор на РЗИ-Перник

Д-р Александър Златанов отново е директор на РЗИ-Перник

Д-р Александър Златанов спечели обявения от Министерството на здравеопазването конкурс за директор на Регионалната здравна инспекция в Перник. Конкурсът бе обявен от МЗ през юли. До обявяването на този конкурс се стигна след като д-р Александър Златанов прие поканата на служебното правителство да заеме поста на заместник-министър на здравеопазването в служебния кабинет.

Съгласно Закона, когато д-р Златанов отиде в МЗ, той трябва да напусне директорския пост в РЗИ-Перник. Това означава, че за да бъде отново директор на Здравната инспекция в Перник, трябва министерството да обяви конкурс за директор и ако д-р Златанов го спечели, тогава може да бъде назначен отново на тази длъжност.

Според изискванията на МЗ, кандидатите трябва да са магистри по медицина, да имат призната медицинска специалност и три години стаж след придобиването ѝ, както и квалификация по „здравен мениджмънт“. Освен това, кандидатите за тази длъжност трябва да имат компютърна грамотност и да познават действащото законодателство в областта на администрирането на дейността на регионалната здравна инспекция. Желаещите да се явят на конкурса трябва да разработят концепция на тема „Визия за управление и развитие на Регионална здравна инспекция – Перник“.

На въпроса- кое го мотивира да вземе решението да се кандидатира на този конкурс, д-р Златанов отговори: „За времето, през което бях директор на РЗИ-Перник, успях да опозная добре региона. Имам някои планове за развитието на здравеопазването в областта, с цел подобряване на качеството му. Някои от тях успях да реализирам почти на 90% . За времето, през което бях директор на РЗИ-Перник успях да допринеса за създаването на синхрон между здравните заведения в региона. Това ни помогна и в борбата с ковид пандемията. Имам и някои други идеи, чието реализиране мисля, че ще подобри качеството на живот на жителите на област Перник“.