Кметът  Владимиров ще се бори за втори мандат!

Кметът  Владимиров ще се бори за втори мандат!

Перничани не са изненадани от новината, че досегашният кмет на община Перник Станислав Владимиров ще участва в изборите на 29 октомври, борейки се за втори управленски мандат, каквото всъщност е желанието и на повечето жители на общината, доволни от постигнатото през първия му мандат. Новото е, че той ще се яви на вота като кандидат на новорегистрираната партия „Движение за просперитет на Перник“, както оповести самият Владимиров миналата седмица.

Листата му от общински съветници ще се състои от млади и успешни хора с различни професии, които искат да работят за Перник и неговото развитие. Самите те са събирали подписи за регистрацията на партията и ще водят кампанията.

Владимиров няма да отхвърли ничия политическа подкрепа от една или друга политическа партия и симпатизантите ѝ.

Кметът беше категоричен, че за него най-големия успех е това, че перничани не са разделяни на партии по време на неговия мандат. „Работехме като едно семейство, заедно във всичко. Това е моят най голям успех. Каквото и да се направи, важни са хората“ – каза още Владимиров.

Той няма да отхвърли ничия подкрепа, защото е важно хората да припознаят приоритетите му. И да му вярват. „Когато станах кмет преди четири години ясно казах, че ще бъда открит и коректен с всички перничани, независимо от това коя партия подкрепят. Защото това е важно за един кмет – да бъде кмет на всички. Мисля, че с екипа ми успяхме да го постигнем“. сподели градоначалникът.

Доста са партиите и движенията, които заявяват подкрепата си за Владимиров, но кои от тях официално ще се включат в кампанията предстои да видим. Засега е ясно, че кандидатурата му ще бъде подкрепена от пернишките структури на ГЕРБ и СДС.

В близките дни се очаква от „Движение за просперитет на Перник“ да дадат пресконференция, на която ще се даде отговор на всички въпроси около предстоящите кметски избори.

Припомнямеу че първият мандат на Станислав Владимиров започна през през 2019 г. Тогава той бе издигнат като кандидат от „БСП за България“. През миналата година Владимиров напусна редиците на БСП. Решението си обоснова като продиктувано от влошената комуникация в партията и токсичната, по думите му, среда, назряла в последните години.