Княгиня Калина избяга от България

Княгиня Калина избяга от България

Калина Муньос, дъщеря на Симеон Сакскобургготски, е заминала за Испания. Това става ясно от писмо, пристигнало при разследващите в сряда, пише 24 часа.

Засега не е ясно кога Муньос ще се яви, за да й бъде повдигнато обвинението. В писмото се посочва, че това трябва евентуално да е следващата седмица, тъй като самата Калина е в Испания. Ако тя не се яви на следващата дата, рискува да се наложи да я водят принудително.

По-рано днес се наложи отлагане на получаването на обвинение на Калина Муньос, тъй като стана ясно, че нейната адвокатка била в чужбина. Дъщерята на Симеон Сакскобурготски трябваше да се яви в сряда в полицията, но там постъпила молба от нейната защитничка.

Юристката посочила, че е извън България и моли за нова дата. На нея разследващият полицай ще връчи на Муньос документите, с които я обвиняват за шофиране пияна. Калина бе заловена в събота да кара с 1,5 промила алкохол в кръвта в Боровец.

Калина Сакскобургготска е намерила начин да проточи привличането й като обвиняема за шофирането в нетрезво състояние в курорта „Борове…

Около 15,20 ч. Калина карала джип “Сузуки Джимни”. Търсела домашен любимец, изчезнал сутринта. Нейният съпруг Китин Муньос веднъж обяви, че става дума за куче, а след това – за папагал. Тъй като била гладна, Калина спряла през хотел. След като хапнала, при маневра на задна скорост на паркинга на хотел ударила бариера и кашпа. Служител едва не бил пометен.

Калина тръгнала да бяга, но гардът я спрял. Нейният съпруг Китин Муньос твърди, че тя искала само да премести сузукито, за да не пречи. Полицаи подчертаха, че при местопроизшествието превозното средство трябва да остане на място и дори да не е бягала, Калина не е трябвало да мести колата.

 Пробата с дрегер показала 1,5 промила алкохол. На място дошла линейка, но тъй като не била пострадала, Муньос отказала преглед. Китин коментира и пробата. “Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък”, посочи той.

И обясни, че Калина яла чушки и пила чаша вино. Хотелиер пък разказа, че докато чакали полиция, Муньос изяла няколко кисели млека, за да смъкне нивото на алкохол.

Криминалисти направиха оглед, а Калина бе заведена в болница, за да даде кръв. Тя отказа. Затова за верни се приемат показанията на дрегера. Тъй като става дума за престъпление, Калина била задържана за 24 часа.

Полицията конфискува автомобила, с който тя бе причинила инцидента. Автомобилът се оказа на юридическо лице. /Marica.bg

Дни след инцидента, папагалът бе открит. Калина имала птицата от 2 години и не се разделяла с нея. Вместо в клетка, папагалът живеел на свобода и обичал да каца на рамото на Калина. Той бил открит с помощта на гражданка, която го забелязала на прозореца на къща, след като видяла снимка на изгубената птица в социалните мрежи.