Добра новина! За по-малко от денонощие пернишките полицаи откриха издирваният 66-годишен мъж от село Люлин

Добра новина! За по-малко от денонощие пернишките полицаи откриха издирваният 66-годишен мъж от село Люлин

66-годишният мъж от пернишкото с. Люлин, който изчезна на 23 август е открит жив и здрав в центъра на с. Божурище. Той е намерен вчера, около 19,30 ч. от служители на ОДМВР – Перник и колегите им от СДВР.

 В безпрецедентната акция, ръководена лично от директора на ОД МВР-Перник, старши комисар Павел Млеканов,  се включиха полицаи от цялата областна дирекция в Перник, ГДНП, СДВР, Аварийно-спасително звено към община – Перник,  представители на ловни дружинни и доброволци. Бяха уведомени и другите съседни областни дирекции на МВР. 

Още преди да бъде получен официален сигнал в полицията, че мъжът не се е прибрал, на 24 август органите на реда са се самосезирали от публикации в социалната мрежа. Незабавно с негови близки в с. Люлин се свързаха издирвачи и мъжът бе обявен за общодържавно издирване. С цел постигане на координирани действия, в ОДМВР – Перник бе създаден Щаб, където се събираше, обобщаваше и анализираше постъпилата информация от предприетите действия и се набелязваха нови такива. Изготвена бе карта на района и още в първите часове бе предприето претърсване на с. Люлин –  къща по къща, както и целия прилежащ район. Бяха проведени множество разговори с местното население, кмета на населеното място и работници в района. В издирването бяха включени полицейски кучета, дронове, както и екипи, обходили и проверили изходите от селото в посока София и Перник. А междувременно са били прегледани всички възможни камери за видеонаблюдение в района и извън него.

 На 25 август бе получена информация, че предния ден мъжът е забелязан в гр. Банкя. Веднага бе предприето мащабно претърсване на града от смесени полицейски екипи, както и проследяването му чрез изграденото видеонаблюдение. В издирването помогнаха и медиите, които публикуваха информация за 66-годишният мъж. На нея е реагирал и жител на с. Божурище, забелязал мъжа в центъра на селото. Незабавно полицейски служители от Перник и СДВР се насочиха в тази посока и около 19, 30 ч. издирваният е установен и по-късно предаден на близките му.