Последни новини за завръщането на Божков в България

Последни новини за завръщането на Божков в България

Остава по-малко от час и половина докато самолетът, с който се очаква да се прибере Васил Божков у нас, кацне на летище София. Бизнесменът обяви, че днес около 15:30 часа,  вече ще е на родна земя.

Eдинственият самолет, който пристига от Дубай в посочения час, от е на нискотарифната компания Fly Dubai. Справка в специализирания сайт за следене на въздушните линии Flight Radar сочи, че летателният апарат в момента преминава над Турция.

Той е излетял в 11:12 ч. местно време или 10:12 ч. – българско.

По информация на БЛИЦ от прокуратурата и вътрешният министър Калин Стоянов са съобщили, че Васил Божков ще бъде арестуван, ако кацне на летище София.

През януари 2020 г. Божков напуска България и бяга в Дубай, за да избегне задържането си, като след това са му повдигнати 20 обвинения, между които свързани с убийства, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др. След бягството си Божков твърди, че е бил подлаган на системен рекет от властите.

По повдигнатите му обвинения са разпитани над 200 свидетели, изпратени са 18 броя европейски заповеди за разследване и молби за правна помощ до 17 държави. Изпратена е и молба за екстрадицията му до ОАЕ, както и още четири молби за правна помощ.

През май т.г. Божков обяви, че е готов да се върне в България, но като защитен свидетел. Месец по-късно се появи мълва, че бизнесменът се завръща в страната през Гърция, но тогава това така и не се случи.