Председател на ОИК в Трън за местните избори ще бъде Тодор Исаев от ГЕРБ-СДС

Председател на ОИК в Трън за местните избори ще бъде Тодор Исаев от ГЕРБ-СДС

В спокоен и диалогичен тон са преминали  в понеделник консултациите с представителите на политическите партии за състава на Общинска избирателна комисия  в Трън за предстоящите местни избори през есента. На тях са присъствали представители на всички парламентарно представени партии и коалиции. Това информира секретарят на Община Трън Станислава Алексиева.

Кметът на общината Цветислава Цветкова е запознала присъстващите с разпределението на квотите в ОИК, съгласно решението на Централната избирателна комисия и е предоставила на представителите на партиите да се договорят.

„Присъстващите на срещата представители на партиите и коалициите се договориха единодушно, председател на Общинската избирателна комисия да е представител на коалицията ГЕРБ-СДС Тодор Исаев. Той има опит като председател на ОИК, защото е изпълнявал тази функция на предпоследните местни избори.

Общият брой на ОИК ще бъде от 11 човека. Заместник- председателите ще бъдат четирима, ще има един секретар и петима членове. Заместник-председателите ще бъдат от: Възраждане, ДПС, БСП за България, Има такъв народ. Секретарят на ОИК ще бъде от коалиция ПП-ДБС.

Въпреки че още нямаме обявена заповед за броя на избирателните комисии на предстоящите местни избори на 29 октомври, по всяка вероятност отново ще бъда 22, заедно с подвижната комисия“, поясни Станислава Алексиева. Тя увери, че вече е започнала подготовката за провеждането на местните избори в общината.