Вандали поломиха и Драконът в Парка на предизвикателствата

Вандали поломиха и Драконът в Парка на предизвикателствата

От дълго време Паркът на предизвикателствата в Перник е обект на вандалски прояви и това е публична тайна. Мнозина жители на областния град се гневят, че се оказва невъзможно да се запазят красиви кътчета, без да бъдат поломени и обезобразени. Този път обект на вандалско поругаване е Дракона в парка, дело на пернишкия полицай Евгени Димов.

Оказва се, че освен дървената скултура, в окаяно състояние са почти всички елементи от парка. За това говорят публикуваните в социалната мрежа снимки на перничанина Мартин Миланов, който отправя въпрос към общинската управа дали ще се вземат мерки. И заявява, че ако това не стане, срещу вандалите ще се изправят хората от квартала, които са най-потърпевши от ситуацията около това, което е останало от парка.

От община Перник са поели ангажимент да извършат проверка на място и да решат какво може да се направи, за да бъдат озаптени вандалите. Оттам ни увериха, че ще проверят случая и ще ни

отговорят какво може да се направи.

Припомняме, че откритият преди пет години парк с площ от над 20 декара, бе реализиран по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.