Днес се ограничава движението през прохода „Шипка“

Днес се ограничава движението през прохода „Шипка“

 Днес- 19 август, от 9 ч. до 15 ч., заради честванията на 146-та годишнина от Шипченската епопея, се ограничава движението на транзитно преминаващите моторни превозни средства по път I-5 Габрово – Шипка – Казанлък през прохода „Шипка“.

 Трафикът ще се пренасочва по път II-55 Проход на Републиката:

-за пътуващите от Северна към Южна България – от Русе и Велико Търново през Дебелец – Проход на Републиката – Гурково за Казанлък, Стара Загора и Бургас;

-за пътуващите от Южна към Северна България за Велико Търново и Русе през Гурково – Проход на Републиката – Дебелец.

 Локалният трафик и идващите от запад превозни средства ще бъдат пренасочвани по път III-552 по маршрута:  Габрово – Трявна – с. Белица – с. Вонеща вода – Проход на Републиката и обратно.

 Движещите се по път III-5004 „Обход на гр. Габрово и етапна връзка с път I-5 в посока връх „Шипка“ ще се отклоняват при пътен възел „Дядо Дянко“, през гр. Габрово по път III-552 и път II-55 през Прохода на Републиката.

 В област Стара Загора движението към Прохода на Републиката ще преминава по маршрут: път I-6 Калофер – Казанлък – път II-55 Гурково – Велико Търново и обратно. Пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (връзката на пътя I-5 Стара Загора – Казанлък с I-6 Подбалканския път).

  През прохода „Шипка“ ще бъдат пропускани само автобуси и автомобили с участници и гости в събитието, както и организираният междуградски автомобилен транспорт.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта, да спазват дистанция, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.