Бившият прокурор №1 на страната Иван Гешев коментира убийството на бизнесмена Алексей Петров

Бившият прокурор №1 на страната Иван Гешев коментира убийството на бизнесмена Алексей Петров

По думите му „този отвратителен акт на насилие за пореден път показва безсилието на българските политици да се справят с беззаконието и ширещата се престъпност в страната. Упорито през последните години съсипаха МВР, а сега и съдебната власт и в частност прокуратурата“.

Той подчертава, че отново сме свидетели на показно убийство на български граждани, което се случи посред бял ден в столицата на „европейска“ България.

„Многократно заявявах, че се връщаме към мутренските времена. Още от първите си дни управлението на новосформиралата се НЕкоалиция ни поведе още по-уверено назад към 90-те години. Днес, както и тогава, българските граждани не могат да бъдат сигурни не само за бъдещето си, но дори и за живота си“, пише Гешев.

Според него до този престъпен акт се стигна съвсем закономерно, след като само преди три месеца, беше извършен опит за покушение срещу главния прокурор на Република България. „Тогава водещите политици на сегашната „сглобка” реагираха с пренебрежение и насмешка. Никой не обърна внимание на разпадащата се държавност. Превърнаха ни в бананова държава от третия свят“, казва още той.