Радослав Червенков е кандидатът за кмет на  Перник от партия „Възраждане“

Радослав Червенков е кандидатът за кмет на Перник от партия „Възраждане“

Радослав Червенков е кандидатът на политическа партия „Възраждане“ за кмет на Перник. Това беше обявено официално днес на нарочна пресконференция.

Радослав Червенков е инженер по образование, завършил е инженерна физика и компютърни технологии. Има собствен бизнес в Перник, семеен е, с две деца. Съпругата му е учителка.

Основните му приоритети са: Развитие на старата индустриална зона на Перник, възстановяване на дейността на гимназия „Юрий Гагарин“ – с което ще се осигурят кадри за индустрията в града. Децентрализацията на средствата в образованието, да има не само за училищата в центъра на Перник.  По отношение на спорта – да се подобри състоянието на спортната база в квартал Изток. Червенков е категоричен, че трябва да има нов градоустройствен план на Перник, който да се подложи на обществено обсъждане.

Сред приоритетите му е и изграждане на парк в квартал Изток, насочване на повече средства към селата в общината. Оформянето на междублоковите пространства.Изграждането на повече велоалеи. Създаването на туристическа зона в Голо бърдо. Възраждането на театралната група към пернишкия театър. И не на последно място – премахването на картоните от крепостта Кракра.

Кандидатът за кмет сподели, че се предвижда да се направят анкети сред хората,които да кажат кои са най-належащите проблеми в различните райони на общината.