Състоянието на Иво Христов рязко се влоши, има спешна нужда от нашата помощ!

Състоянието на Иво Христов рязко се влоши, има спешна нужда от нашата помощ!

Състоянието на младия писател Иво Христов рязко се влоши, има нужда от помощ, съобщават близките му.

„Към днешна дата е абсолютно неподвижен, на легло. Контактен е, малко е трудна комуникацията, говорим чрез специална програма, тъй като загуби слуха преди 3 години!“, обяснява майка му

Нова надежда за момчето дава лекарство, което може да намали туморните образувания. Изписаният от лекарите в Пловдив медикамент обаче не е регистриран в България и не се покрива от Здравната каса, съобщи Нова тв. Приложението му е без алтернатива. Месечно за лечението на Ивчо обаче са необходими 38 хиляди лева, а терапията с лекарството трябва да продължи поне година.

Припомняме, че Иво е бил едва на 12, когато лекарите поставили диагнозата Неврофиброматоза-тип 2. Вече няколко пъти печели битката със смъртта. Борба, която за 10 години отнема слуха, подвижността и гласа му. Но не и надеждата за живот.

„От 10 години животът ни се преобърна, няма празник, делник, истински смвях, веселие…вглъбяваш се в една точка и тя е детето да оцелее… впрягаш вкимщите си сили и се бориш със зъби и нокти“, споделя майката Милена Димитрова.

От два месеца борбата за живота на Ивчо е станала още по-ожесточена, след като състоянието му рязко се влошило.

„Към днешна дата е абсолютно неподвижен, на легло. Контактен е, малко е трудна комуникацията, говорим чрез специална програма, тъй като загуби слуха преди 3 години!“, обяснява тя.

Лъч надежда дават онкохематолози от Пловдив. Според лекарите туморите могат да бъдат овладени с прием на лекарство, което не е регистрирано у нас и няма алтернатива.

„То е доказано, че действа на пациенти с неврофиброматоза, които имат повърхностни, подкожни тумори…. Идеята ни, започвайки новата терапия с това лекарство, нещата да се стопират!“, изрази надежда майката.

„Те са две дози – едната е 10 мг, другата е 25. За целия месец ни трябват 38 хиляди лева! Ивчо го приема вече 10 дни, имаме лекарство до понеделник, 14 август, включително… Направихме частичен превод към аптека, защото го купуваме от Хърватска, което ще му стигне за 1 месец! Вече започнахме да живеем месец за месец! Дори ден за ден“, допълва тя.

Терапия за Иво остават книгите. За 22 години е написал 11.

„Много е трудно! Ако някой ви каже, че човек свиква с болката, не е вярно…винаги боли….На моменти е толкова отчаян, толкова тъжен, че сядам там на малкото столче до леглото му и говоря, говоря и го убеждавам, че има смисъл!“, разкрива Милена.

Ето какво написаха вчера неговите близки на фейслук страницата му:

„Иво, българският Стивън Кинг, автор на 11 книги, може и иска само да живее! Мили хора, протягаме ръка за помощ, защото ако утре не успеем да заплатим лекарството, ще загубим и последната ни надежда! Иво,има една единствена мечта – да живее!

Бори се, мило момче!

Трябва да се справим, защото за първи път от много време виждам лъч светлина в тунела.

Споделяме с вас начините, по които можете да подкрепите Ивчо:

– SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

– Лесно онлайн дарение в Help Ivo: https://helpivo.eu/

– Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 – Иво Ивов Христов

– Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 – Иво Ивов Христов

– Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com – Иво Христов

Може да дарите с карта ,PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut

https://pavelandreev.bg/campaign/jivot-za-ivo…