Орлин споделял в чатове, че ако жена му го напусне, ще я убие, разказа адвокатът на близките на убитата Евгения

Орлин споделял в чатове, че ако жена му го напусне, ще я убие, разказа адвокатът на близките на убитата Евгения

Година преди убийството Орлин е споделял в чатове със свои приятели, че ако жена му го напусне, той ще я убие.

Това разказа адвокатът на близките на убитата Евгения Владимирова, Иво Найденов, пред Нова тв. По думите му тази подробност не е била споделяна пред полицията. Найденов заяви, че решението е било взето много преди физическото извършване на убийството.

Адвокатът разкри подробности за хода на делото, след като в сряда то беше гледано от Софийския градски съд. Той е категоричен, че това е класически случай на убийство. Юристът сподели предистория, която станала известна едва по време на съдебните заседания.

Според адвоката на семейството, бащата на сочения за извършител не само е съучастник в прикриването на престъплението, но и в неговото планиране.

„Ако само е укрил тялото, в НК е предвидена такава възможност, той ще бъде признат за виновен, но няма да бъде наказан. Това е абсолютен парадокс. НК не трябва да се пише „на коляно”, а трябва сериозен анализ”, коментира юристът.

Няколко дни, след като съпругът на Евгения споделил на учителката на детето им, че тя е изчезнала, той бил усмихнат и в добро настроение. Това е обяснила самата педагожка в съдебната зала.

33-годишната Евгения изчезна преди две години. Тялото й по-късно бе намерено в куфар, а експертизи по делото доказаха, че е била задушена с кухненско фолио. Подсъдими са нейният съпруг Орлин Владимиров, който е сочен за физическия извършител, и баща му, обвинен за това, че е помогнал на сина си да скрият тялото. /dnes.bg/